small-linkedin-logotriggerpoint


 Aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten

 

    logo_srbag    

 

      

 

    

 

 

 

 

 

Werkplekonderzoek

Afdrukken

Hoe ontspannen zit u achter uw bureau?
70% van werkend Nederland zit verkeerd achter zijn bureau. Kent u dat ook? Zeurende pijntjes in schouder en nek. ‘s Avonds een stijve rug of steeds weer hoofdpijn?
Grote kans dat u verkeerd  en niet ontspannen achter uw bureau werkt.

Gezond werken voorkomt klachten
Een gezonde werkplek is een noodzakelijke basis om gezond en prettig te kunnen werken. Nog belangrijker is hoe gebruik gemaakt wordt van deze werkplek. Immers, lekker en ontspannen achter het bureau zitten, voorkomt veel werkgerelateerde klachten zoals RSI/Kans. Met een goede houding, voldoende ontspanning en beweging krijgen de spieren de nodige voeding, is er meer concentratie en minder snel vermoeidheid. Klachten in nek, schouders en armen krijgen zo geen kans.

Preventief werkplekonderzoek
Met een preventief werkplekonderzoek voorkomt u dat uw medewerkers klachten ontwikkelen op basis van verkeerde afstemming tussen mens en werkplek. Uw medewerkers leren in korte tijd een verantwoord gebruik van de werkplek. Ook de thuiswerkplek kan hierbij onderzocht worden.

Werkplekonderzoek bij klachten
Medewerkers met lichamelijke werkgerelateerde klachten zijn gebaat bij een uitgebreider werkplekonderzoek. MP Impuls onderzoekt of er een relatie is tussen werkplek, werkgedrag, werkzaamheden en de lichamelijke klachten. Dit resulteert in heldere en praktische adviezen voor de werknemer t.a.v. werkplek, houding en werkwijze.

Positieve effecten
• Werknemer leert zelf de beeldschermwerkplek ergonomisch goed in te stellen
• Stimuleren van een gezonde werkhouding en werkwijze.
• Inzicht geven in gezondheidsbevorderende factoren die RSI-klachten voorkomen.
• Beknopte rapportage met bevindingen en adviezen.

MP Impuls
Henriëtte Huberts, eigenaar van MP Impuls heeft door haar werkervaring en opleiding een brede kijk op het snijvlak van gezondheid, mens en arbeid. De dienstverlening wordt gekenmerkt door professionaliteit, persoonlijke aandacht en praktische adviezen..
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op.