small-linkedin-logotriggerpoint


 Aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten

 

    logo_srbag    

 

      

 

    

 

 

 

 

 

Triggerpointtherapie

Afdrukken

Meer info over Triggerpointtherapie

Triggerpoints vaak oorzaak van chronische pijnklachten
Triggerpoints of tewel microverkrampingen in een spier blijken vaak ten grondslag te liggen aan (chronische)pijnklachten, zoals nek- en schouderklachten, rugklachten of  tintelingen in de handen . Het bijzondere van triggerpoints is dat ze de pijn afleiden. Afleiden naar andere plekken in het lichaam. De oorzaak van pijn ligt dus vaak ergens anders dan waar het pijn doet.

Behandelingen
Triggerpoints komen in herkenbare patronen voor. Bij het onderzoek en de behandeling van triggerpoints word je zelf actief betrokken. Met speciale technieken sporen we samen de triggerpoints op.  Vervolgens worden de triggerpoints behandeld met korte, diepe  massagestrijkingen of te wel met dry-needling. 

Dry-needling
Dry  needling is een zeer effectieve methode om triggerpoints te elimineren. Met behulp van dunne acupunctuurnaalden kan de therapeut direct in de spier werken en zo de triggerpoints opheffen en de spier weer laten ontspannen.  

Weer in je eigen kracht
Triggerpointtherapie is het meest effectief als de triggerpoints vaak maar kort worden behandeld. Zelfbehandeling maakt daarom deel uit van de therapie. De methode is eenvoudig, thuis of op kantoor toe te passen en kost hooguit enkele minuten per keer. Met hulpmiddelen, zoals een rubberen massagebal, leer je hoe je triggerpoints zelf kunt behandelen. Hiermee neem je je genezingsproces in eigen hand en kom je weer in je eigen kracht.

Wil je meer weten over triggerpointtherapie of een afspraak maken? Neem contact op met Henriëtte Huberts.

 alt